Barn is Sliced

Our Princeton Barn House project is moving along, and the barn has been transformed with some new glazed openings. Peter's idea was for more organic shaped openings in the existing siding, as shown in the model:

IMG_9562

We had to scale back that ambition due to cost concerns, but tried to maintain the spirit of the idea, (which reminds me of what Gordon Matta-Clark did to various structures back in the 1970's):

CA-021

You can just see how the slices make some of the structure visible from the outside, which is the effect we were hoping for:

CA-002

The interior result are some striking shadows and highlights the existing structure a bit:

CA-024

CA-025

The tall window nicely frames the existing evergreen tree at the drive:

CA-027

I wish I could say I planned that...

JM